Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Προφίλ
Η Ποτοποιϊα Κακίτση, έχει τις ρίζες της στη Μικρά Ασία, όπου το 1863 ο Κυριάκος Κακίτσης ίδρυσε το πρώτο της αποστακτήριο. Παλιό σύνθημα της ποτοποιϊας είναι το "πίνεις πολλά ξυπνάς καλά", όπου θεωρώ, παρ’ότι δεν είμαι σίγουρη , ότι εκεί παραπέμπει ο κόκορας που ποζάρει καμαρωτός στις ετικέτες του ούζου. Από το 1922 διωγμένη η οικογένεια Κακίτση από τη Μικρά Ασία συνεχίζει στη μυροβόλο Χίο, να παράγει με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο το , χωρίς προσθήκη ζάχαρης, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της 2 βραβεία. Το χρυσό και το αργυρό, στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης 5-26 Σεπτεμβρίου το 1937. Το 1948 αλλάζει χέρια και παραδίδετε στο Λάμπρο Κακίτση, που με τη σειρά του, την εμπιστεύεται στο γιο του Γεώργιο. Η ανταπόκριση του κόσμου τότε ήταν τεράστια και η συντριπτική πλειοψηφία επέλεγε να πίνει το κοκοράκι. Σήμερα , (περισσότεροι συνάδελφοι, μεγαλύτερος ανταγωνισμός). Πλέον ο Λάμπρος, γιος του Γεωργίου, παράγει με την ίδια πάντα παραδοσιακή συνταγή, το οικογενειακό ούζο, μόνος του, με στήριγμα μόνο την επί 32 χρόνια σύντροφο του και τις 3 του κόρες.

Στην Αθήνα , το Πειραιά, στο Αιγαίο και όχι μόνο επιμένουν να πίνουν πολλά, και να ξυπνούν καλά!. Η ποτοποιϊα Κακίτση εκτός από το ούζο Κακίτση και το ούζο Αντρίκειο και τα δύο χωρίς προσθήκη ζάχαρης, παράγει και λικέρ διαφόρων γεύσεων όπως λικέρ Μαστίχα, λικέρ Μανταρίνι, λικέρ Πικραμύγδαλο, λικέρ Μέντα, λικέρ Τριαντάφυλλο, λικέρ Περγαμόντο και πρόσφατα έδωσε την αγάπη της και σε ένα νέο μοναδικό προϊόν: ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΟΚΑΝΕΛΑ. Επίσης , παράγει ούζο μαστίχα που συνηθίζετε να πίνετε μετά το φαγητό ως χωνευτικό. Σε ιδιαίτερες και καλαίσθητες φιάλες πλέον φιάλες που προκαλούν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, εμφιαλώνονται το ούζο και το λικέρ.

Τελειώνοντας, θέλω να είμαι αισιόδοξη για τη δική μας πορεία , διότι από το Σεπτέμβριο του 2010 η επιχείρηση πέρασε σε εμάς τις κόρες, ότι θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη ποιότητα, έχοντας πάντα σα φυλαχτό, όλες τις συμβουλές του πατέρα μας, και ακολουθώντας τη θεωρία του όπου έλεγε: εάν δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή , κρατήστε τη ποιότητα και αφήστε στην άκρη τη ποσότητα. Με καινούρια πλέον λοιπόν μηχανήματα, ακολουθώντας τη τεχνολογία , αλλά με την ίδια αγάπη και με παλιά συνταγή, θα συνεχίσουμε αυτή την οικογενειακή παράδοση.